JUST NU: Ansök om det nya energieffektiviseringsbidraget
Få upp till 30 000 kr tillbaka för materialkostnader vid byte till ett mer energieffektivt värmesystem i ditt småhus. Läs mer här

Minska risken för tråkiga överraskningar

Som köpare omfattas du av undersökningsplikten – en lagstadgad skyldighet att undersöka husets skick i samband med ett köp.

Med en överlåtelsebesiktning minskar du dessutom risken för tråkiga överraskningar när köpet är klart.

Dolda fel-försäkring

Ska du sälja din bostad och vill teckna en s.k. Dolda fel-försäkring så kan du göra det genom oss. Säljaren är ansvarig i 10 år för dolda fel som upptäcks efter att den nya ägaren har flyttat in.

Läs mer...

Därför kan det kännas tryggt att teckna en försäkring som täcker de kostnader som kan uppstå vid dolda fel. Det kan även kännas tryggt för köparen om det finns en sådan försäkring.

Vad är ett Dolt fel? Ett Dolt fel är ett fel som redan finns när du köper huset men som du rimligen inte kunnat upptäcka vid en besiktning eller förvänta dig p.g.a. husets ålder och/eller konstruktion.

överlåtelsebesiktning av hus och bostäder
husbesiktning som genomförs av erfarana besiktningsmän

Anlita oss när det är dags för besiktning

För en lekman kan det vara svårt att veta vad man ska titta efter vid en husbesiktning. Så för att vara på den säkra sidan, är det bra att anlita en besiktningsman som har koll på var fukt, mögel och andra problem kan uppstå.

Läs mer...

Finns det några riskkonstruktioner som man bör vara medveten om? Finns det byggarbeten som är felaktigt utförda? Finns det byggnadsdelar som kräver underhåll och därmed kostnader i närtid? Det är frågor som du kan få svar på vid en besiktning.

Även som säljare tjänar du på̊ att besiktiga ditt hus inför försäljningen. Ett besiktigat hus har oftast ett bättre utgångsläge vid en försäljning. Risken för att du ska behöva pruta på priset minskar också då eventuella brister finns redovisat från början.

Vi har erfarna besiktningsmän

Vi på Oktopal utför överlåtelsebesiktningar åt både köpare och säljare. Besiktningen utförs av byggnadsingenjörer med mångårig erfarenhet från byggbranschen.

Läs mer...

Flera av våra besiktningsmän är godkända av SBR (Byggnadsingenjörernas Riksförbund). Vi kan även förmedla säljarförsäkringar (dolda fel-försäkringar).

Fyll gärna i formuläret här intill, så tar vi kontakt med dig. Om du vill kan du även ringa oss.

Låt Fredrik kontakta dig för mer information!
Jimmy

Våra samarbetspartners:

crosschevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram